Κανονισμοί λειτουργίας

Συμμετοχή στα προγράμματα εκμάθησης

Η συμμετοχή στα προγράμματα σκι γίνεται κατόπιν συμπλήρωσης της αίτησης εγγραφής αθλητή και της υπογραφής του κανονισμού λειτουργίας. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 20/12/2018. Οι αναβάσεις είναι συνεχόμενες και θα ξεκινήσουν, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2019. Ο αθλητής μπορεί να επιλέξει μία μέρα προπόνησης (Σάββατο ή Κυριακή) η οποία, δεν μπορεί να αλλάξει στα μέσα της σεζόν. Η κατανομή των παιδιών στις ομάδες γίνεται αποκλειστικά από τους δασκάλους-προπονητές με βάση το επίπεδο και την προηγούμενη εμπειρία του παιδιού στο σκι.

Δήλωση και ακύρωση συμμετοχής στην προπόνηση

Η συμμετοχή του παιδιού για την ημέρα που έχει επιλέξει (Σάββατο ή Κυριακή) δεν θεωρείται δεδομένη. Δηλώσεις και ακυρώσεις συμμετοχής γίνονται με  γραπτό μήνυμα (sms) στο 6989 855205 ώστε, προς εξυπηρέτηση σας, να υπάρχει καταγραφή και το αργότερο εως Παρασκευή στις 10:00. Έγκαιρες ακυρώσεις θεωρούνται αυτές που γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 14:00 μεσημέρι, πριν την ανάβαση.

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Οι ώρες αναχώρησης είναι 06:45 στο Πανόραμα (στο Μασούτη Κλέα), 07:00 Βούλγαρη (κοντά στα γραφεία του συλλόγου μπροστά στο Βασιλόπουλο) και 07:10 στο κέντρο (Δωδεκανήσου με Πολυτεχνείου). Ώρα επιστροφής περίπου στις 18:00 για το κέντρο (Πύλη Λιμανιού), στις 18:15 για τη Βούλγαρη και στις 18:30 για το Πανόραμα. Παρακαλείστε να είστε συνεπείς στις ώρες αναχώρησης! Στην επιστροφή ενημερώνονται με sms οι γονείς που δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους, για την ακριβή ώρα άφιξης των λεωφορείων.

Ιατρικά

Οι γονείς/ κηδεμόνες ενημερώνουν κατα την εγγραφή τον Αλπις για το ιατρικό ιστορικό των παιδιών.

Πρόγραμμα ημερήσιας ανάβασης

Το πρόγραμμα στο βουνό περιλαμβάνει 5 ώρες προπόνηση στο σκι με διάλειμμα ενδιάμεσα μισής ώρας για κολατσιό. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο σύνδεσμο «Πρόγραμμα Ημερήσιας Ανάβασης» στο site του Alpis.

Απαραίτητος εξοπλισμός αθλητή

Οι γονείς θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και ενδυμασία που αρμόζει στο άθλημα του σκι. Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει ο σωστός εξοπλισμός και ενδυμασία στο αντίστοιχο σύνδεσμο του site του Alpis «Οδηγός Ενδυμασίας – Προετοιμασίας».

Συμμετοχή γονέων στις ημερήσιες προπονήσεις

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του συλλόγου, εφόσον δηλώσουν εγκαίρως αυτήν την επιθυμία τους και εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις εντός του λεωφορείου.Σε περίπτωση πληρότητας, προέχουν οι μαθητές της Ακαδημίας.

Ευθύνη/Ασφάλεια

Η μεταφορά των παιδιών στα χιονοδρομικά κέντρα γίνεται με ειδικά σύγχρονα λεωφορεία (που διαθέτουν χιονολάστιχα /αλυσίδες). Τα παιδιά συνοδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο λεωφορείο, αλλά και στο χιονοδρομικό από τους δασκάλους και προπονητές τους (η συμμετοχή των γονέων είναι προαιρετική). Ομάδα γονέων, αλλά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συνοδεύουν κάθε αποστολή για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας. Τα παιδιά είναι επίσης ασφαλισμένα από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.